| 
 
 
 | 
Şuruplu Portakal Dilimleri | 
  | 
Lokumum 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Nürnberg | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15684 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007 
2,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler :
 
9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
 
75-100 gr şeker
 
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
 
 
Hazırlanışı:
 
Portakalları keskin bir bıçakla soyun. Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
 
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin. Çekirdekleri varsa ayıklayın.
 
Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin. Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.
 
Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun. Soğuk olara servis yapın.
 
 
Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun. İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz. Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.
 
 
NOT: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal suyunu portakal dilimlerinin üzerine dökün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |