| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 3 yumurta
 1 çay bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 çay bardağı ince kırılmış ceviz
 Islatmak için:
 1,5 su bardağı su
 0,5 su bardağı toz şeker
 1 yemek kaşığı çözünebilir kahve
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
 2,5 su bardağı süt
 Kalıp:
 Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Cevizi ilave edip 30 saniye daha çırpın, kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 Yarım su bardağı suyu ısıtıp içinde şeker ve kahveyi eritin. Kalan 1 bardak soğuk suyu da ilave edip karıştırın.
 Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip hazırladığınız şekerli kahveli suyu üzerine dökün.
 Pudingi 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |