Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer Konular > Şuruplar (1 adet - 4,382 defa bakıldı)

Şuruplar


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şuruplar

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36853
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
1,881 defa indirildi / yazdırıldı




Şurup, bolca şekerin herhangi bir meyve suyu içinde eritilmesi sonucunda elde edilir. Meyvelere katılması uygun görülen şeker miktarı her ne kadar reçellerimizde tespit edilmiş ise de aynı cins meyvenin bile, biri diğerine göre daha posalı, küçük veya büyük çekirdekli veyahut sulu veya susuz olmalarından bunlara katılacak şekerin az veya çok gelmesi ihtimali mevcuttur. Bu bakımdan bir yanlışlığa meydan vermemek için ezerek elde edilecek meyve sularını daima ölçmeli ve çıkan su miktarının bir misli fazlası ile bunlara şeker ilave etmelidir. Şuruplar yapıldıktan sonra bunları, şişeler içinde olmak şartı ile uzun müddet saklamak da mümkündür. Yalnız şuruplar uzun müddet saklanacaklar ise bu şurupları içlerinde saklayacak olduğumuz şişeleri iyice yıkadıktan sonra boş şişeleri güneş veya soba yanında 6 saat kadar baş aşağı bırakarak içlerini iyice kurutmak gerekir. Aksi takdirde şurup fermante olacağından şişenin patlamasına da sebep olabilir.
Şurupların kullanımlarına gelince: Bu şuruplar herhangi bir puding, dondurma ve tartın üstünde kullanıldığı gibi şuruplara bire üç nispetinde su katarak şerbet yapmak da mümkündür.

Milli Şuruplarımız;
Badem şurubu
Gül şurubu
Nar şurubu
Menekşe şurubu
Yasemin şurubu
Limon şurubu
Portakal şurubu
Çilek şurubu
Kızılcık şurubu
Vişne şurubu
Kayısı şurubu
Frenküzümü şurubu
Ahududu (ağaççileği) şurubu
Demirhindi şurubu






Şuruplar Tarifleri Diğer Konular



(1 adet Şuruplar 4,382 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort