| 
 
| 
 
 
 | 
 
SÜRPRİZ FASULYE | 
 
  | 
bakraç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48480 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2010 
2,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gr kıyma
 
1/2 kg taze fasulye
 
2 yumurta
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
2 dilim iç ekmek
 
1 bardak süt
 
biraz kaşar veya beyaz peynir rendesi
 
1 çorba kaşığı un
 
1 bardak zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
 
tuz
 
karabiber
 
ufalanmış ekmek
 
 
Bir kaba kıyma, rendelenmiş peynir ve yumurtaların biri koyulup karıştırılır. Biraz sütle ıslatılıp sıkılmış ekmek içleri ilâve edilir. Tuz, biber ve cevizin yarısı da koyulduktan sonra iyice yoğrulup hepsi birbirine halledilir. Sonra da bunlardan fındık iriliğinde toparlak köfteler yuvarlanır. Bunlar çırpılmış yumurtaya, sonra da ekmek içine batırılır ve kızgın zeytinyağında kızartılır. Kevgirle yağları süzdürülerek kâğıt peçetenin üzerine koyulur, fazla yağı alınır. Öte yandan, tereyağı bir tencereye koyulup eritilir. Un ilâve edilir ve karıştıra karıştıra kavrulur. Hafif sararınca da azar azar olmak ve devamlı karıştırılmak suretiyle süt ilâve edilir, koyuca bir bulamaç elde edilinceye kadar pişirilir. Bu beşamel salçasına da biraz tuz, biber ve kalan ceviz ilâve edilir. Tuzlu suda iyice haşlanmış fasulyeler süzülür. Tepsiye dökülüp düzeltilir. Üzerine köfteler yerleştirilir. Sonra da hazırlanmış beşamel dökülür. Beşamelin hepsini beyaz bir örtü gibi kaplamasına dikkat edilmelidir. Sonra da orta fırında 20 dakika kızartılıp çıkarılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SÜRPRİZ FASULYE Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |