|
|
Suriye Usulü Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95849
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2014
3,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
Bu pilav pişirme tekniğinde bir ölçü pirinç, bir ölçü su kullanılır. Su kaynatılıp pirincin üstüne dökülür. Bir kaç saniye bekletilen pirinç tel süzgeçten süzülür. Pirinç süzülürken bir ölçü su tencereye konularak kaynatılır. Tuz ilave edilir. Süzülmüş pirinç suyun içine atılarak 2 dakika kaynatılır. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılarak 20 dakika pişirildikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır. Üzerine eritilmiş margarin veya tereyağı dökülerek 3 dakika daha dinlendirilir. Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
|
|
Suriye Usulü Pilav Tarifleri Cezayir Yemekleri
|
|