Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

SUPYA DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Batı Trakya Yemekleri
Girit Yemekleri
Pabucaki Tarifleri
Selanik Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SUPYA DOLMASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67063
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2011
2,145 defa indirildi / yazdırıldı




6 büyük supya (temizlenmiş, derisi yüzülmüş ve kollarının ince tarafları ufak ufak doğranıp bir kenara ayrılmış)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı domates suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
65 gr (1/3 su bardağı) pirinç (yıkanmış, yarım saat soğuk suda bekletUmiş ve süzülmüş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış)
1 çorba kaşığı ceviziçi (dövülmüş)
1+1/2 su bardağı tavuk suyu
30 gr (2 çorba kaşığı) unlu tereyağı

Tuzun ve karabiberin yarısını supyaların iç kısmına serpiniz.
Büyük bir kasede sarımsak, domates suyu ve zeytinyağın yansını karıştırıp, supyaları içine atarak, iyice bulanana kadar karıştırdıktan sonra, 1 saat bekletiniz.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir tavada, kalan 1/4 su bardağı yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca soğanları ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Sakladığınız doğranmış kolları, kalan (1 tatlı kaşığı) tuzu, kalan (1/2 çay kaşığı) biberi, pirinci, maydanozu, naneyi ve ceviziçini ekleyiniz. Karışımı sık sık karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız. Supyaları kaseden çıkarınız. (Kasede kalan domatesli karışımı saklayınız.) Soğanlı karışımı supyalara doldurunuz. (Dolma pişerken pirinçler şişeceği için, supyaları yarıdan fazla doldurmayınız.) İğne iplikle her supyanın açık kısımlarını dikiniz.
Supyaları ataşe dayanıklı bir kaba koyunuz. Kasede kalan domatesli karışımı ve tavuk suyunu üstlerine dökünüz. Kabı fırının orta katına sürüp, 40-50 dakika pişiriniz. Kabı fırından alıp, supyaları, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız.
Kabı yeniden orta ateşe oturtup, unlu tereyağı azar azar, karıştırarak ekleyiniz. Sosu 3 dakika, biraz koyulaşana kadar pişiriniz. Kabı ateşten alıp, sosu servis tabağındaki supyaların üstüne dökerek servis ediniz.

Not: Supya; bir tür mürekkep balığıdır, bu tarifi kalamarla da hazırlayabilirsiniz.






SUPYA DOLMASI Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri



(1 adet SUPYA DOLMASI 64,466 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort