| 
 
 
 | 
Supangleli Üçgenler | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170151 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2023 
298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Supangle
 
2 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 
1 su bardağı fındık kırığı
 
Yufka:
 
15 adet baklavalık yufka
 
50 g eritilmiş tereyağı
 
Şurup:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)
 
 
2 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca çikolata parçalarını ilave edin ve ocağı kısın. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Baklavalık yufkaları üst üste koyup uzun kenarının orta kısmından iki eşit parça elde edecek şekilde kesin. Böylece 30 adet yufka elde edin. 3 adet yufkayı üst üste koyup kalıba yerleştirin. Üzerine erimiş tereyağı sürün. Üzerine kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak 1 yemek kaşığı supangle sürün. Fındık kırığı serpin. Tekrar 3 adet yufka yerleştirip tereyağı sürün. Supangle sürüp fındık kırığı serpin. Aynı sıralama ile tüm malzemeleri üst üste koyun. Bıçak ile yaklaşık 8 adet  kare olacak şekilde dilimleyin. Bu kareleri ortadan tekrar keserek üçgenler elde edin. Üzerine tereyağı sürüp pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Bu arada şurubu hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
 
Tatlıyı fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine şurubu dökün. Soğutup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |