https://www.droetker.com.tr
 
 
Dolgu:
 
1 poşet Dr. Oetker Supangle
 
2,5 su bardağı süt
 
25 g margarin
 
1 çay bardağı iri kırılmış fındık
 
Hamur:
 
80 g bitter çikolata
 
24 adet baklavalık yufka
 
50 g eritilmiş tereyağı
 
Üzeri için:
 
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
 
Kalıp:
 
Dr. Oetker Tradition Serisi Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp (24 cm)
 
 
Sütü bir tencereye alın ve üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edip ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.
 
Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 200 °C
 
Turbo pişirme: 190 °C
 
Kalıba köşeleri dışarıda kalacak şekilde bir adet yufka yerleştirin ve üzerine tereyağı sürün. Toplam 6 adet yufka oluncaya kadar aralara tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. En üstteki yufkanın üzerine tereyağından sonra bitter çikolata sürün. Üzerine supanglenin 1/3'ünü yayın ve fındık kırığı serpin. Tekrar aralara tereyağı sürerek 6 adet yufka daha yerleştirin, çikolata sürün, supangle yayın ve fındık kırığı serpin. Bu işlemi 4 kez tekrarlayarak 24 adet yufkanın tamamını kullanın. En üstteki yufkanın üzerine sadece tereyağı sürün. Bıçak yardımı ile pasta dilimi şeklinde dilimleyin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 
Süre sonunda fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin, fındık kırığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |