| 
 
 
 | 
Sumak Suyunda Taze Soğanlı Pilav | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157503 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2021 
524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
 
1 çorba kaşığı tane sumak
 
Yeteri kadar su
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
5-6 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Et suyunu bir tencereye alıp üzerine sumağı ilave edin. Bir taşım kaynatın ve süzüp kenara alın. Pirinci üzerini geçecek kadar ılık suda 20 dakika bekletip süzün. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine pirinci ilave edin ve pirinç beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edin. Bir-iki çevirip sumak suyunu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |