| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sulu Tepsi Böreği | 
 
  | 
ilgi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2016 
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120354 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2016 
1,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet günlük yufka
 
Yarım paket tereyağı
 
3 adet yumurta
 
1,5 su bardağı süt
 
İçi için:
 
Yarım kg beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
2 su bardağı soğuk tavuk suyu
 
 
Önce tereyağı eritilir. Ilıyınca yumurtalar ve süt ilave edilir ve iyice çırpılır. Yağlanmış tepsiye ilk yufka buruşturarak konur. Sıvı karışımdan gezdirilir. Bu vaziyette 3 kat üst üste konur. Kalan 3 yufka da aynı şekilde yerleştirilir. Üzerine kalan sıvı karışım dökülür ve yayılır. Bıçakla kare kare kesilir. 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirilir. Börek fırından çıktıktan 10 dakika sonra üzerine tavuk suyu gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sulu Tepsi Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |