| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sulu Sebze | 
 
  | 
ağır osman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2012 
Mesajlar: 87 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100211 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2014 
1,695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 demet pazı sapı
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
1 çay bardağı yeşil mercimek
 
2 adet havuç
 
2 adet patates
 
4 bardak su
 
Tuz
 
Karabiber, nane
 
1 limon suyu
 
3 diş sarımsak
 
 
Önce sıvı yağı tencereye koyup üzerine kıyılmış pazı saplarını, küp doğranmış sebzeleri, sarımsakları ve soğanı 5 dakika kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca haşlanmış nohut, mercimek ve isteğe bağlı mantıyı ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce 3 çorba kaşığı sıvı yağı içinde nane ve baharatları ekleyip kızdırıp yemeğin üzerine dökün. Üzerine limon suyu ilave ederek karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sulu Sebze Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |