1 su bardağı ince bulgur
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Suyu için:
1 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İnce bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su konur, 10 dakika bekletilir.Patates haşlanır ve rendelenir, bulgura katılır. Üzerine galeta unu ve baharatlar eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur. Cevizden biraz küçük köfteler şekillendirilir. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirlir. Üzerine salça, tuz eklenir birkaç kez çevrilir. Sonra sıcak su katılır. Kaynama noktasına gelince köfteler atılır. 10 dakika piştikten sonra servise sunulabilir.
|