| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Sulu Mantı (Çorum) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Sulu Mantı (Çorum) |  
|  | yalvaç Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.05.2014
 Mesajlar: 72
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc107570 Gönderme Tarihi: 14.May.2015
 1,965 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 kg un
 1 kg kıyma
 1 demet maydanoz
 1 yemek kaşığı salça veya varsa domates
 150 gr margarin
 2 yemek kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı biber
 2 su bardağı su
 2 su bardağı yoğurt
 1 adet yumurta
 4 diş sarmısak
 1 adet kuru soğan
 
 Un, tuz, yumurta, su ile beraber kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
 Üzerine ıslak bez örtülerek yarım saat dinlendirilir.
 2 yumak yapılır. Yufkadan kalın olacak şekilde hamur açılır. Hamur kare şeklinde kesilir.
 4 kulaklı olacak şekilde bükülüp kızartılır.
 İçine kıyma konulmaz. Kaynamakta olan suya atılarak sulu olacak şekilde pişirilir. (15 su bardağı kadar su kaynatılır. İçine 1 yemek kaşığı tuz atılır.) Tencereye margarin konulur.
 Eridikten sonra kıyma ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulur. Soğan rendelenir.
 Tuz, karabiber, kırmızı biber, salça ilave edilerek 5 dakika kavrulup pişen mantıların üzerine dökülür.
 Sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Tabakların üzerine dökülür.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |