| 
 
 Yarım kg az yağlı kıyma
 1 adet orta boy kuru soğan
 2 yemek kaşığı reyhan ya da tarhun
 30 g / Yarım kahve fincanı bulgur
 25 g / Yarım kahve fincanı pirinç
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 
 Soğanı çok ince yemeklik olarak doğrayın ve hafif tuzlayıp ovun.
 Ovarak öldürdüğünüz soğana kıymayı, reyhanı ya da tarhunu, bulguru, pirinci, karabiberi ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun.
 Harçtan 2 fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
 Köfteleri tencereye sırayla dizin ve üzerine üç su bardağı kaynar suyu tencerenin bir kenarından dökün ve kaynatın.
 Pirinç ve bulgurlar pişince ocaktan alın.
 
 
 |