| 
 
 
 | 
Sultaniye Bezelyeli Enginar Çanağı | 
  | 
fundacan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112290 
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2015 
1,768 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 avuç ince kıyılmış dereotu
 
4 adet enginar çanağı
 
250 gr sultani bezelye
 
2 diş sarımsak
 
1 tutam deniz tuzu
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Enginar çanaklarını yıkayıp tencereye yerleştirin. Sultani bezelyelerin uçlarını ayıklayıp hiç bölmeden bir kaseye alın. Küp doğranmış soğanları rendelenmiş sarımsakları bezelyelere ekleyin. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip harmanlayın.
 
Enginar çanaklarının üstüne yerleştirin. Enginarın kenarına çıkacak kadar su koyup tencere kapağını örtün. Enginarlar pişene kadar ocakta tutun. Pişen yemeğinizi servis tabağına alıp dereotuyla süsleyin. Soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |