| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sultani Bezelye Turşusu | 
 
  | 
Yağ Satarım Bal Satarım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2019 
Mesajlar: 77 Şehir: Kartaca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139741 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2019 
1,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.ruhundoysun.com
 
 
125 ml Elma sirkesi
 
1 yemek kaşığı Bal
 
1 tatlı kaşığı Kaya tuzu
 
125 ml Su
 
200 g Sultani bezelye
 
4 adet Fındık turp
 
1 adet Ufak boy soğan
 
1 yemek kaşığı Kişniş tohumu
 
1 yemek kaşığı Rezene tohumu
 
4-5 yaprak Taze nane
 
 
Tencerede sirke, bal ve tuzu bal eriyene kadar ısıt. Ateşten al, suyu ekle ve soğumaya bırak.
 
Bezelyelerin kenarlarındaki kılçığı temizle. Turpları dörde kes. Soğanı halka halka doğra.
 
Tüm sebzeleri cam bir kavanoza doldur. Kişniş ve rezene tohumlarını, naneyi ekle.
 
Hazırladığın sirkeli suyu kavanoza doldur. Tüm malzemeleri kapladığından emin ol.
 
Kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında en az bir gece beklet.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sultani Bezelye Turşusu Tarifleri Kurutma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |