| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sultan Kayığı | 
 
  | 
can can 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2009 
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44109 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2009 
2,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet tombul salatalık
 
1 kutu salçasız ton balığı konservesi
 
4 adet katı yumurta
 
1/2 su bardağı süzme yoğurt
 
2 adet patates
 
1 adet domates
 
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
Yeterince tuz, biber
 
 
YAPILIŞI:
 
İki salatalığı soyup boylamasına ikiye bölünüz. Böylece dört adet sandal yapmış olacaksınız. Geri kalan iki salatayı süsü için saklayınız. Böldüğünüz salatalıkların tohumlarını kazıyıp çıkarınız. Tuzlayıp ters yüz ederek salacağı suyu süzünüz. Patatesleri haşlayıp soyunuz. Ezerek püre haline getiriniz. Katı yumurtaların üçüncü küçük küçük doğrayıp, ezerek patates püresine ilave edip, bütünleştiriniz. Ton balığı konservesini açıp yağını süzünüz. Balıkları ufalayıp püreye ilave ediniz. Süzme yoğurt ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice karıştırınız. Tuzunu, biberini ekiniz. Yaptığınız bu püreyle hazırladığınız salatalık kayığının içini doldurunuz. Salatalık dilimleriyle süsleyiniz. Buzdolabına koyup bir süre soğumaya bırakınız. İkram sırasında etrafını domates dilimleri ve katı yumurtayla süsleyip ikram ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sultan Kayığı Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |