|
Sultan Helvası |
|
duru kan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2013
Mesajlar: 45 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc86446
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2013
1,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
3 Su Bardağı Şurup için: su
1 Çay Bardağı sıvıyağ
2 Su Bardağı Şurup için: tozşeker
3 Su Bardağı un
1 Su Bardağı dolmalık fıstık
125 gr tahin
Derin bir tencereye sana yağı sıvı yağı unu dolmalık fıstığı koyup ağır ateşte sürekli karıştırın.pembeleşene kadar kavurun.su ve şekeri kaynatın kavurduğumuz una önce tahini sonra şerbeti sürekli karıştırarak ilave edin.bir taşın kaynadıktan sonra tepsiye dökün.yayarak üzerini düzeltip çatalla istediğiniz şekli verin. dilimleyin soğuk olarak servis yapın.
|
|