| 
 
 
 | 
Sultan Garnitürü | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175172 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2023 
170 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kırmızı mercimek
 
2 su bardağı su
 
5 damla limon suyu
 
1 adet kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı çam fıstığı
 
tutam kırmızı biber
 
1 tutam doğranmış maydanoz
 
 
İlk olarak mercimekler iyice yıkanır ve süzüldükten sonra bir tencereye alınır. Üzerine su eklenerek pişirilir. 
 
Su kaynar olmalıdır. Soğanlar küp küp doğranır ve ayrı bir tavada zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur. Tava içerisine ince doğranmış sarımsaklar da eklenerek bir süre kavrulmaya devam edilir.
 
Pişen mercimekler soğan ve sarımsaklı tavaya alınarak karıştırılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı ile çam fıstıkları kavrulur. Üzerine toz biber eklendikten sonra ateşten alınır. Mercimek servis tabağına alınır ve çam fıstıklı karışım eklenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |