| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sultan Böreği (hazır yufka) | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108679 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015 
1,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg. yufka
 
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
 
250 gram soğan
 
50 gram margarin
 
Kıyılmış maydanoz
 
Kişniş otu
 
2 çorba kaşığı dal peyniri rendesi
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
200 gram galeta unu
 
Yeterince un
 
3 adet yumurta
 
 
Margarini yayvan bir tencereye alın. Hafifçe kızdırdıktan sonra içine küçük küçük doğranmış kuzu etini ilave edin. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak pembeleştirin. Soğanları küçük küçük kıyın. Tencereye alın. 7-8 dakika karıştırarak kavurun. Hazırladığınız bu içi ateşten alın. Bir tepsiye dökerek soğumaya bırakın. İçine kıyılmış maydanoz, kişniş otu ve tuz ilave edin. Yufkaları üst üste koyun. 6 eşit parçaya ayırın. Geniş kenarına eti uzunlamasına yayın. Üzerine dil peynirini serpiştirin. Sigara böreği gibi sarın. Bu işleme bütün yufkalar bitene kadar devam edin. Son olarak hazırladığınız börekleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sultan Böreği (hazır yufka) Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |