İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Adet Süla Kabağı
1 Kg Kuzu Eti Veya Kuzu Pirzola
3 Adet Domates
6-7 Adet Sivri Biber
3 Adet Soğan
5-6 Dal Nane
2 Su Bardağı Koruk Suyu
1 Su Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
Süla kabağının kabukları ince bir şekilde soyulur, çekirdekleri çıkartılır, yıkanır ve yemeklik doğranır.
Koruklar yıkanır ve ezilerek suyu sıkılır, yaklaşık 2 su bardağı koruk suyu çıkması gerekir.
Domateslerin kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır.
Biberler, soğanlar, nane doğranır ve domateslerle birlikte bir kaba konur. Malzemelerin üzerine baharatlar ve tuz ilave edildikten sonra harmanlanır.
Pişirme tenceresinin tabanına ilk olarak etler, daha sonra harmanlanan sebzelerin ve süla kabağının yarısı dökülür. Kalan sebzeler ve kabaklar da ilave edilir.
Diğer bir tarafta salça, koruk suyu ve 1 su bardağı suyun içinde ezildikten sonra tencereye dökülür.
5-6 dal nane içine atıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve harlı ateşte pişmeye bırakılır. Su kaynayınca ateş kısılır ve 1 saat sonra ocaktan alınır.
Nane yemek sıcakken tencereden çıkartılır.
Eğer kabaklar daha yumuşak seviliyorsa yemek 20-25 dakika daha pişirilebilir.

|