500 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
 
500 g patates (haşlanmış kabukları soyulup dilimlenmiş)
 
250 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
 
1/4 su bardağı zeytinyağı
 
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 orta boy dolmalık yeşil biber (çekirdekleri temizlenip irice doğranmış)
 
1 orta boy dolmalık kırmızı biber (çekirdekleri temizlenip
 
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
1 çay kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
 
Ateşe dayanıklı orta boy bir cam kapta, yağı orta ateşte kızdırın.
 
Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyin, ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
 
Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyip, ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
 
Kabı ateşten alıp kırmızıbiber, tuz, karabiber, maydanoz ve domatesleri ekleyip, karıştırın.
 
Kabı ağır ateşe oturtup, karışımı 25-30 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Haşlanmış patates dilimleri, AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKları ekleyin, ağır ateşte 5 dakika daha, patatesler ve sucuk iyice ısınana kadar pişirin.
 
Kabı ateşten alıp, servis edin.
 
 
 
  
 |