https://www.aytac.com.tr
 
 
Köfte harcı için;
 
100 g AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
 
600 g haşlanmış kuru fasulye
 
2-3 yemek kaşığı galeta unu
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
Servis için;
 
4 küçük Ciabatta ekmeği
 
Roka
 
Avokado dilimleri
 
 
1 AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ları dilimleyin, mutfak robotuna alın.
 
2 Pul biber, limon suyu ve maydanozu ekleyin, karıştırın.
 
3 Fasulye, tuz, karabiber ekleyin ve püre haline gelene kadar robotu çalıştırın.
 
4 Karışımı bir kaseye aktarın.
 
5 Yumurtayı hafif çırparak yarısını ekleyin.
 
6 Galeta unu ve gerekirse yumurtanın diğer yarısını ilave edin ve yassı yuvarlak köfteler hazırlayın.
 
7 20 dakika buzdolabında soğutun.
 
8 Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve köfteleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
 
9 Fırını 200 dereceye ayarlayın.
 
10 Köfteleri yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın ve 10 dakika fırında pişirin.
 
11 Ekmeklerin arasına köfteleri, roka yapraklarını ve avokado dilimlerini yerleştirin, servis yapın.
 
 
 
  
 |