1 su bardağı un
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Tuz
 
1 su bardağı süt
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı salça
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Kekik
 
Üzeri için:
 
Kaşar peyniri rendesi
 
Dilimlenmiş sucuk
 
Kiraz domates
 
Sivri biber
 
Siyah zeytin
 
 
Hamur malzemesinden çok katı olmayan bir hamur hazırlanır, kıvam için gerekirse biraz su eklenir, hamur bir süre dinlendirilir.
 
Hamur yanmaz tava çapında yuvarlak açılır, tavanın içine yerleştirilir.
 
Bir kapta salça, sıvı yağ, tuz ve kekik karıştırılır. Tavadaki hamurun üzerine sürülür.
 
Sosun da üzerine; bir sıra kaşar peyniri rendesi, dilimlenmiş sucuk, doğranmış domates, doğranmış sivri biber ve dilimlenmiş çekirdeksiz siyah zeytin dizilir.
 
Tava ateşe oturtulur, kapağı kapatılır, altta hamur pişip, üstte kaşar eriyene kadar tutulur, sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 |