Yarım paket yaş maya
 
1 su bardağı ılık su
 
1 adet yumurta beyazı
 
100 gr margarin
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
20 dilim AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Çukur bir kapta maya, şeker ve suyu eritin.
 
Üzerine yumuşak margarin, tuz ve yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyerek yoğurun.
 
Hamuru 1 saat dinlendirin. Sonra 20 parçaya ayırın. Her parçayı çay tabağı kadar açın.
 
Ortasına 1 dilim AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK koyun.
 
Hamuru üzerine toplayın ve tamamen AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK kapanacak şekilde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin.
 
Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 |