| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sucuklu Saltanat Kayığı | 
 
  | 
hızır 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22187 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2008 
2,569 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 adet kabak
 
2 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı un
 
15 dilim sucuk
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı rende kaşar
 
 
Kabaklar boylamasına ikiye kesilir. İçi tatlı kaşığı yardımıyla oyulur. Tavaya tereyağı konur, eriyince kabak içleri eklenir. Karıştırarak pişirilir. Üzerine un eklenir. Birkaç kez karıştırdıktan sonra soğuk süt eklenir. Sürekli karıştırarak koyulaşması sağlanır. En son ince kıyılmış sucuk katılır. Tuz ve karabiber serpilir. Kabaklar fırın kabına sıralanır. İç paylaştırılır. Üzerlerine rende kaşar konur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sucuklu Saltanat Kayığı Tarifleri Balkabağı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |