https://www.aytac.com.tr
 
 
2 su bardağı baldo pirinci
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
200 g AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUK
 
2 adet domates
 
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
2 buçuk-3 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Süslemek için;
 
3 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
 
 
1 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKu kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
 
2 Domatesleri rendeleyin.
 
3 Pirinçleri yıkayın, tuzlu suda 30 dakika bekletin.
 
4 Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede eritin.
 
5 AYTAÇ KLASİK - DANA KANGAL SUCUKu ilave edin, kavurun.
 
6 Pirinci ekleyin, kavurmaya devam edin.
 
7 2-3 dakika sonra domatesleri ekleyin, karıştırın.
 
8 2,5-3 su bardağı sıcak su ilave edin, kaynamaya bırakın.
 
9 Kaynadıktan sona tuz ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
 
10 Kısık ateşte pişirin. Ara ara suyunu kontrol edin. Yeterli gelmez ise sıcak su ilave edin.
 
11 Piştikten sonra ocaktan alın.
 
12 15-25 dakika dinlendirin ve kıyılmış maydanoz serpin, servis yapın.
 
 
 
  
 |