| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sucuklu Peynirli Saksı Böreği | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113784 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2015 
1,624 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
3 adet yufka
 
100 g AYTAÇ GURME DANA SUCUK
 
100 g beyaz peynir
 
150 g çörek otlu peynir
 
3 adet köy biberi
 
1 tutam maydanoz
 
Sosu için:
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için;
 
Çörekotu
 
 
1 İç harcı için, peynirleri karıştırma kabına rendeleyin.
 
2 Biberi, maydanozu ve AYTAÇ GURME DANA SUCUK u küçük küçük doğrayarak karıştırma kabına ilave edin ve karıştırın.
 
3 Sosu için, yumurtaları ayrı bir kaseye kırın. Sütü ve sıvıyağı da ekleyin ve çırpın.
 
4 Yufkayı dörde kesin.
 
5 Bir parçasını kasenin içine kenarlarından sarkacak şekilde serin. Ardından bir parça yufka koparın ve zemine yerleştirin.
 
6 İç harçtan ekleyin ve biraz sos gezdirerek yufkanın kenarlarını da kapatın.
 
7 Biraz daha sos dökerek yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin. Kalan yufkaları da bitene kadar aynı işlemi yapın.
 
8 Hazırladığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin.
 
9 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sucuklu Peynirli Saksı Böreği Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |