| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sucuklu Mantar Güveç | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113748 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015 
1,351 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
1 paket AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK 
 
500 g taze mantar
 
3 adet soğan
 
3 diş sarımsak
 
3 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
100 g rendelenmiş kasar peyniri
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
 
1 Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin.
 
2 Zeytinyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
 
3 Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
 
4 Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
 
5 Küçük güveç kaplarına domates soslu mantar ve küp kesilmiş AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK u paylaştırın.
 
6 Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Güveç kaplarını fırın tepsisine yerleştirin.
 
7 Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sucuklu Mantar Güveç Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |