https://www.aytac.com.tr
 
 
200 g haşlanmış kuru fasulye 
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber 
 
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 
 
Tuz 
 
100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK  ( küçük doğranmış) 
 
1 su bardağı süt (aralarına sürmek için) 
 
1 su bardağı soda 
 
1 çay bardağı zeytinyağı 
 
3 adet  yumurta 
 
1 kg yufka
 
 
1 Fasulyeyi çatal ile bir kasede ezin.
 
2 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK u, maydanozu, kırmızı biberi fasulyeye ilave edin karıştırın.
 
3 Bir tepsiye yufkayı, dışarıya sarkacak şekilde yayın.
 
4 Sütü, sodayı, zeytinyağını, yumurtayı, tuzu bir kapta iyice çırpın, yufkanın üzerine bir kepçe gezdirin.
 
5 Aralarına bu karışımdan gezdirerek üç yufkayı üst üste koyun, yufkanın üzerine hazırladığınız AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK lu harcı yayın.
 
6 Diğer yufkaları da aynı şekilde üzerine koyun, kalan harcı da üzerine dökün.
 
7 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 |