| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sucuklu Kurabiye | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113750 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015 
1,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
175 g  1-1,5 su bardağı un
 
100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK 
 
Bir tutam tuz
 
10 ml  2 tatlı kaşığı acılı baharat karışımı
 
75 g  6 yemek kaşığı küp halinde doğranmış tereyağı
 
5 ml  1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kişniş
 
1 adet çırpılmış yumurta
 
Süslemesi için;
 
Çırpılmış yumurta
 
Çörekotu
 
Acılı baharat karışımı
 
 
1 Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Unu, tuzu ve acılı baharat karışımını bir kaseye koyun.
 
2 Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla karışım ince ekmek kırıntılarını andırana kadar ovun. Kişnişi ve yumurtayı ekleyin; yumuşak bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
 
3 AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ları doğrayın ve hamura ekleyin. Hamuru hafifçe unlu bir yüzeye koyun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar, dikkatlice yoğurun.
 
4 Hamurdan parçalar kopartarak arzu ettiğiniz biçimde şekil verin.
 
5 Üzerine az miktarda çırpılmış yumurta sürün.
 
6 Yapışmaz fırın tepsilerine yaklaşık 12 adet olacak şekilde yerleştirin; kurabiyelerin her yeri hafifçe altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
 
7 Fırından çıkarın ve bir palet bıçağı kullanarak bir tel ızgaranın üzerine aktarın.
 
8 Az bir miktar acılı baharat karışımını bir tabağa koyun ve kuru bir hamur fırçası kullanarak her kurabiyeyi az bir miktar çeşnili karışımın üstüne sürün.
 
9 Servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sucuklu Kurabiye Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |