500 gram domates
 
500 gram patates
 
250 gram sucuk
 
50 gram margarin
 
2 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 adet dolmalık yeşil biber
 
1 adet dolmalık kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı dereotu
 
125 gram krema
 
 
Ateşe dayanıklı orta boy bir cam kapta, orta ateşte yağı kızdırınız. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı katıp, ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri ekleyip, ara sıra karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz.
 
Kabı ateşten alıp kırmızıbiber, tuz, karabiber, dereotu ve domatesleri ekleyip, karıştırınız. Kabı ağır ateşe oturtup, karışımı 25-30 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz. Haşlanmış patates dilimleri, sucuk ve kremayı katıp ağır ateşte 5 dakika daha, patatesler ve sucuk iyice ısınana kadar pişiriniz. Kabı ateşten alıp, yemeğinizi kabında servis ediniz.
  
 |