| 
 
 
 | 
Sucuklu Karnıyarık Böreği | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113763 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2015 
1,253 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
1/2 AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK
 
250 g taze kaşarpeyniri
 
2 adet yufka
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
1 Yufkaları düz zeminde açın. Dört eşit parçaya kesip 8 üçgen parça elde edin.
 
2 Yoğurt, 1 yumurta ve 2 kaşık sıvıyağı bir kâsede iyice karıştırın.
 
3 AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK ve kaşarpeynirini dilimleyin.
 
4 Her bir yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş tarafına sucuk ve peynir dilimlerini yerleştirin.
 
5 Yufkayı sigara böreği şeklinde yanlardan kapatıp rulo yaparak sivri ucuna doğru sarın.
 
6 Börekleri bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
 
7 Böreklerin üzerini bıçağın ucuyla karnıyarık gibi kesin.
 
8 Kesilen kısımlara birkaç dilim AYTAÇ KLASİK DANA SUCUK yerleştirin.
 
9 Yumurta sarısını çırpıp fırça ile üzerlerine sürün.
 
10 Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
 
11 Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |