| 
 
 1 kilo un
 1/2 su bardağı ılık süt
 50 gram maya
 50 gram tozşeker
 50 gram tuz
 50 gram sıvıyağ
 İÇİ İÇİN:
 250 gram sucuk.
 ÜZERİ İÇİN:
 1 adet yumurta sarısı
 1/2 çay bardağı ayran
 
 Hamuru için mayayı, 1/2 su bardağı ılık süt ile ezelim.
 Elediğimiz unun ortasını açıp, içine mayayı ve diğer malzemeleri koyarak yeterince ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
 Oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmasını bekledikten sonra, elma büyüklüğünde bezelere ayırıp, 10-15 dakika daha dinlendirelim.
 Pide hamurunu hazırlayıp, dinlendirdikten sonra limon büyüklüğünde parçalara ayıralım.
 Her bir parçayı elimizle oval şekilde açalım.
 Sucuğu ince ince dilimledikten sonra, hamurun ortasına istediğimiz miktarda yerleştirip, kenarlarını 2 parmak genişliğinde ortaya doğru katlayalım.
 Ayran ile çırptığımız yumurta sarısını kenarlarına sürüp, fırında pişirelim.
 
 
 |