2 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
4 yemek kaşığı ılık su
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz
Üzeri için;
10 dilim AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 dal taze kekik yaprağı
Haşlanmış nohutları, tahini, sarımsağı, limon suyunu, ılık suyu ve tuzu robota alın.
Pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene kadar malzemeleri robotta iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı bir servis tabağına alın. Üzerine kırmızı toz biber serpin.
AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ları parmak kalınlığında dilimleyin.
Tereyağını bir tavada eritin.
İçerisine AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ları ekleyin hafifçe kızartın ve ateşten alın.
Humusun üzerinde tereyağında pişirdiğiniz AYTAÇ ÇERKEŞ - DANA SUCUK ları ekleyin ve erimiş tereyağını da humusun üzerinde gezdirin.
Servis edin.
|