2 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 tutam tuz
 
1 paket yaş maya
 
Yeterince un
 
İçi için:
 
Sucuk
 
Kaşar peynir
 
 
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı eritiyoruz
 
Daha sonra diğer malzemeleri sırasıyla ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz
 
Hamuru oda sıcaklığında 1 saat mayaladıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bardak ağzı genişliğinde açıyoruz içine 1 dilim sucuk ve 1 dilim kaşar peynir koyup hamuru kapatıyoruz,
 
Yağlanmış kek kalıbına bu şekilde 2 sıra hamur diziyoruz
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz ve yarım saat kabarmalarını bekliyoruz daha sonra önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
 
 
 
  
 |