| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sucuklu Bezelye Çorbası | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113776 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2015 
1,424 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.aytac.com.tr
 
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
5 su bardağı su
 
100 g AYTAÇ ACILI ÇERKEŞ SUCUK
 
1 su bardağı et suyu
 
200 ml krema
 
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
 
½ su bardağı erişte
 
2 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
 
1 Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyin, un sararıncaya kadar kavurun.
 
2 AYTAÇ ACILI ÇERKEŞ SUCUK ları ince ince dilimleyin ve tencereye ekleyin. Su ve et suyunu ekleyerek iyice karıştırın.
 
3 Kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
 
4 Erişteler yumuşayınca bezelyeleri ekleyin. Krema ilave ederek yüksek ateşte 1 dakika pişirin.
 
5 Tuz ve çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın, ocaktan alın.
 
6 Kıyılmış dereotu, kırmızı pul biber serpin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sucuklu Bezelye Çorbası Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |