1 paket çabuk maya
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
Yarım kangal sucuk
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı rende kaşar
 
Un
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Maya, su, süt, sıvıyağ ve tuz bir araya getirilir. Parmak uçlarıyla karıştırılır. Sonra yumuşak bir hamur olana un ilave edilir. Hamurun üzeri kapatılır, yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Sonra küp şeklinde doğranmış sucuk ve rende kaşar ilave edilir. Malzemeler homojen bir şekilde dağılacak şekilde yoğrulur. Sonra hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. Üzerine yumurta sürülür. Bıçakla artı şeklinde kesik atılır. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
---
  
 |