| 
 
| 
 
 
 | 
 
Subiz Sosu | 
 
  | 
yeni gözde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.10.2008 
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27879 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2008 
2,551 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler (1 lt. sos için):
 
750 gr. soğan doğranmış
 
800 ml beşamel sos
 
1 çimdik karabiber
 
100 gr. margarin
 
1 çay kaşığı tuz
 
200 ml çiğ krema
 
 
Yapılışı:
 
Soğanları kaynar suda 2-3 dk. haşlayın ve iyice süzün. Derin bir tavada margarini eritin. Soğanları ekleyip kısık ateşte renk aldırmadan kavurun. Ateşi kısın. Beşamel sosu ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edin. Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve temiz bir kaba boşaltın. Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun.
 
 
Not: Bu sos, yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Subiz Sosu Tarifleri Soslar
 | 
 
 
 
 |