Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Su Perisi Alabalık (1 adet - 59,064 defa bakıldı)

Su Perisi Alabalık


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Perisi Alabalık

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59240
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2011
2,741 defa indirildi / yazdırıldı




Baharatlı yağ:
2 çorba kaşığı kıyılmış taze maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kıyılmış roka
8 ançüez filetosu
2 çorba kaşığı kapari
4 küçük salatalık turşusu
4 katı haşlanmış yumurtanın sarısı
120 gr (1/2 su bardağı) tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Alabalık 4 dilim alabalık (kalın kesilmiş)
100 gr (3/8 su bardağı) eritilmiş tereyağı
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 limon (dilimlenmiş)
Maydanoz yaprakları

Baharatlı yağı hazırlamak için orta boy bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurup kaynatınız. Maydanoz, roka ve dereotunu da tencereye koyarak 1 dakika kadar kaynatınız. Tencerenin suyunu süzüp, yeşillikleri kurutunuz. Sonra, kurumuş yeşillikleri, ançüez filetolarını, salatalık turşularını ve yumurta sarılarını iri bir havana koyarak 5 dakika kadar iyice dövünüz. Küçük bir kâsede, tereyağını yumuşayıncaya kadar çırparak tahta kaşıkla krema haline getiriniz. Havandaki dövülmüş karışımı ekleyerek, bir kâse üstüne yerleştirilmiş kevgirden tahta kaşıkla geçiriniz. Kaşığın arkası ile bastırarak tamamen süzülmesini sağlayınız. Devamlı karıştırarak zeytinyağını ekleyiniz.
Limon suyunu da katıp tadına bakarak, gerekirse bir miktar daha tuz-biber ekleyiniz.
Yağ hariç bütün malzemeyi miksere koyup, tamamen pürtüksüz bir hale gelene kadar karıştırınız. Karışımı bir kâseye aktararak tereyağını da karıştırınız, gerekiyorsa tuz ve karabiber ekleyiniz. Baharatlı yağı, kaşıkla sos kâsesine aktararak bir kenara bırakınız.
Fırın ızgarasını yüksek sıcaklıkta ısıtınız. Alabalık dilimlerini temiz bir havlu yada peçete ile kurulayarak ızgaranın üstüne diziniz. Bir fırça yardımıyla alabalıkların her iki yanını eritilmiş yağ ile yağlayınız. Balığın iki tarafmı 3'er dakika kızartınız. Kalan yağla balıkları tekrar yağlayarak, tuzlayıp biberledikten sonra, balıkların önce bir tarafını 3 dakika daha sonra da öteki tarafını 5 dakika daha kızartınız (alabalıklar kuru bir görünüş almaya başlarlarsa ızgarayı orta sıcaklığa getiriniz).
Alabalık dilimlerini önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyiniz. Baharatlı yağ ile hemen servis ediniz.

Not: Su perisi alabalık, haşlanmış taze patates ve bezelye ile akşam davetlerinin baş yemeği olarak ikram edilebilir. Baharatlı yağ daha önceden hazırlanıp, buzdolabında saklanabilir.






Su Perisi Alabalık Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Su Perisi Alabalık 59,064 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort