| 
 
| 
 
 
 | 
 
Su Muhallebisi | 
 
  | 
nursin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49526 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010 
3,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Nedim Atilla
 
 
MALZEMELER:
 
1 çay bardağı buğday nişastası
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
Pekmez
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Soğuk suya buğday nişastası ve toz şeker karıştırılarak yedirilir. 15 dakika kısık ateşte topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir, tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir. Ayrı bir kapta pekmez, bir miktar su ile inceltilir ve muhallebinin üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir. Süslemek için tarçın kullanılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Su Muhallebisi Tarifleri Yörük Yemekleri
 | 
 
 
 
 |