Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Su Böreği (Üzümlü Erzincan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Su Böreği (Üzümlü Erzincan)

koçak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.03.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc151481
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2020
358 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

1 kg. un
4 yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tuz
250 ml. sıvı yağ
1 bağ maydanoz
1 kase çökelek

İlk olarak hamuru hazırlanır. Hamurun hazırlanması için; yumurta, yoğurt ve tuz geniş bir kapta çırpılır.
Daha sonra un eklenerek hamur iyice yoğrulur.
Elde edilen hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar koparılarak yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirilmiş olan hamurlar bir oklava yardımıyla açılır.
Bu yufkaların her biri 4 parçaya bölünerek kaynayan tuzlu su içerisine atılarak haşlanır.
Kaynayan sıcak sudan çıkarılan yufkalar bir kere soğuk suya batırılarak çıkarılır.
Daha sonra altı yağlanmış bir tepsi içerisine tek tek serilir.
250 ml sıvı yağ ise bu dizilen yufkaların üzerine ara ara dökülür.
Maydanoz ve çökelek tepsiye dizilen yufkaların ortasına bir kerede dökülür.
Elde edilen börek 180° C’de önceden kızdırılmış fırına atılıp bir saat pişirilerek servise hazır hale getirilir.







Su Böreği (Üzümlü Erzincan) Tarifleri Ardahan Yemekleri



(1 adet Su Böreği (Üzümlü Erzincan) 1,816 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort