| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Su Böreği (Bartın) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Su Böreği (Bartın) |  
|  | küpe çiçeği Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Çeşme
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116180 Gönderme Tarihi: 15.Nis.2016
 4,419 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Hamuru İçin:
 1 kg un
 7 adet yumurta
 1 yemek kaşığı tuz
 1,5 su bardağı su
 İç Harcı için:
 1 su bardağı sıvıyağ
 Yarım kg tereyağı
 1 kg peynir
 1 demet maydanoz
 
 Hamur için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır ve yoğrulur. Hamur 5 dk dinlendirilir. 9 peziye ayrılır. Ayrı bir kapta iç harcı için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Parçalara bölünen pezilerden bir tanesi açılarak haşlanmadan yağlanan tepsiye yayılır. Bir tencerede içine tuz atılarak su kaynatılır. Açılan peziler suda haşlanır. Haşlanan yufkalar sıcak sudan alınıp soğuk suya atılır ve sudan çıkarılarak tepsiye yayılır. Her katın arasına hazırlanan iç harc yayılır. Üzerine kalan tereyağ dökülür. Kalan son pezi de haşlanmadan tepsinin üzerine serilir. Ocağın dört gözü açılarak her iki tarafı da pişirilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |