| 
 
| 
 
 
 | 
 
SPESİYAL PİDE | 
 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57486 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2010 
2,358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
210 gr hazır ekmek hamuru
 
100 gr dana kuşbaşı
 
100 gr dana kıyma
 
100 gr dana kavurma
 
1 domates
 
1 sivri biber
 
100 gr beyaz peynir
 
2-3 dal maydanoz
 
6-7 dilim sucuk
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Margarini tavada eritip kuşbaşı eti kavurun. Domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayıp ete ekleyin. Biraz daha kavurup karışımı tavadan kevgirle alın, bir kasede bekletin. Aynı yağa kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Beyaz peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın.
 
Hazır ekmek hamurunu un serpilmiş zeminde pide şeklinde açın. Sırasıyla etli karışım, maydanozlu peynir, kavrulmuş kıyma, sucuk dilimleri ve kavurmayı yerleştirin. Kenarlannı içe doğru kıvırarak kayık şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SPESİYAL PİDE Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |