Ümit Usta
 
 
750 gr tavuk ciğeri
 
1 çay bardağı soya sosu
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
4-5 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 tutam tarhun
 
1 tutam kuru nane
 
125 gr margarin
 
 
Ciğerleri iyice yıkayıp, birkaç yerinden çatal ile delelim.
 
Tarçını, mahlebi, naneyi, sarımsakları, tarhunu ve soya sosunu ciğerlere katıp, karıştıralım.
 
Bu şekilde 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, sosundan ayırıp, margarin de kavuralım.
 
Ciğerleri tavadan çıkartıp, servis tabağına alalım.
 
Tavadaki yağa, ciğerlerden süzdüğümüz soya sosunu ve nişastayı ilave
 
edip, koyulaşana kadar kaynatalım.
 
Hazırladığımız bu sosu, tabaktaki ciğerlerin üzerine dökerek servis yapalım.
  
 |