Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Soya Soslu Sığır Şiş (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Soya Soslu Sığır Şiş (Fransa)

gamze gencer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc30908
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2008
2,112 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg sığır eti (buttan; bütün yağları alınmış)
4 mango (kabukları soyulup, ikiye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenerek, ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı limon suyu (mango kullanılacaksa; taze sıkılmış)
32 kiraz domates (her biri enlemesine 2'ye kesilmiş)
2 taze soğan (yalnız yeşil bölümleri; ince doğranmış; beyaz bölümlerini sosta kullanacaksınız)
2 çorba kaşığı tuzsuz yerfıstığı (kavrulmuş)
Sosu:
2 1/2 çorba kaşığı soya sosu
2 taze soğan (yalnız beyaz bölümleri, ince doğranmış)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 acı sivribiber (doğranmış)
3 çorba kaşığı yerfıstığı yağı (ya da eritilmiş tereyağı)
4 çorba kaşığı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 çorba kaşığı bal

Sosu hazırlamak için, soya sosu, taze soğanların beyaz bölümleri, sarımsak ve acı sivribiber parçalarını bir emaye tencereye koyup, karıştırın. 1 dakika bekletip, bir çatalla çırparak yerfıstığı yağı (ya da eritilmiş tereyağı), yoğurt, limon suyu ve balı ekleyin.
Sığır etini 12 cm boyunda, 3 mm eninde parçalar halinde kesin (32 şerit elde etmelisiniz). Et parçalarını tencereye koyup, sosun kokusunu almaları için oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
Bu arada mango şeritleri (isteğe bağlı) ve limon suyunu bir kâsede karıştırıp, buzdolabına kaldırın.
Şişleri mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz, mangal ateşini pişirme saatinden 30 dakika önce yakın; fırında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını pişirme saatinden 10 dakika önce yakın.
Bir şişe yarım kiraz domates, bir et parçası, yeniden yarım kiraz domates geçirin. Kalan domatesler ve et parçalarıyla 31 şiş daha hazırlayıp, bütün şişlerin üstüne tenceredeki içinde bekledikleri soğanlı - biberli karışımdan sürün.
Izgaraya 16 şiş yerleştirip, etlerin her iki yüzleri hafifçe esmerleşinceye kadar (4 - 6 dakika) pişirin. Sonra ızgaradan alıp, bir servis tabağında sıcak kalmalarını sağlayın. Öbür şişleri de ızgara edip, servis tabağına çıkardıktan sonra, üstlerine taze soğanların yeşil bölümlerini ve kavrulmuş tuzsuz fıstıkları serpiştirerek, yanında buzdolabındaki mango şeritleriyle (isteğe bağlı) servis yapın.






Soya Soslu Sığır Şiş (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet Soya Soslu Sığır Şiş (Fransa) 54,786 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort