Haliç Üniversitesi
 
 
Tavuk suyu 8 su bardağı
 
Tavuk göğsü 1 adet (kemikli)
 
Krema 200 ml 1 paket
 
Tereyağı 10 gr 2 y. kaşığı
 
Un 10 gr 2 y. Kaşığı
 
Tuz 5 gr 1 tatlı kaşığı
 
Karabiber 5 gr 1 tatlı kaşığı
 
Maydanoz 5 gr 1 tutam
 
Pul biber 5 gr 1 tatlı kaşığı
 
Soya sosu 75 ml
 
 
Tavuk göğsünü haşlıyoruz, haşladığımız sudan elde ettiğimiz tavuk suyunu da çorbamızı yaparken kullanıyoruz.
 
Tencereye tereyağınıkoyup eritiyoruz. Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavuruyoruz.
 
Bir taraftan çırpma teliyle çırparken bir taraftan da tavuk suyunu ilave ediyoruz.
 
Kaynadıktan sonra tavuk etini ilave ediyoruz.
 
Ardından bir taraftan kremayı ilave edip bir taraftan hızlıca karıştırıyoruz.
 
Tuz ve karabiberini ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
 
Soya sosunu ilave edip 2 dakika kaynadıktan sonra çorbamız servise hazır.
 
Üzerine süslemek için 1 tutam maydanoz serpiştirip, bir tutam da pulbiber döküyoruz.
 
 
 
  
 |