| 
 
| 
 
 
 | 
 
Soya Soslu Deniz Türlüsü | 
 
  | 
Ebru San 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36457 
Gönderme Tarihi: 15.May.2009 
2,449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
50 gram ahtapot
 
50 gram kalamar
 
100 gram ayıklanmış beyaz etli balık
 
1 çorba kaşığı soya sosu
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı domates suyu
 
Tuz
 
Süslemek için:
 
Domates ve yeşil biber
 
 
Geniş bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Eridikten sonra iri parçalar şeklinde kesilmiş ahtapotu, kalamarı ve balık dilimlerini ilave edin. Kısık ateşte kavurun. Sonra bir güveç kabının içine doldurun. Ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı soya sosunu, dövülmüş 1 diş sarımsağı, 1 su bardağı domates suyunu ve yeterince tuzu karıştırın. Güvece aktardığınız deniz mahsullerinin üzerine bu karışımı dökün. Orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Domates dilimleri ve yeşil biberlerle süsleyerek, servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Soya Soslu Deniz Türlüsü Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |