12 - 18 tavuk kanatları, yıkanmış
 
Yarım su bardağı soya sosu
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3-4 diş sarımsak
 
Çeyrek çay kaşığı kadar tuz
 
Çeyrek çay kaşığı karabiber
 
Çeyrek çay kaşığı kırmızıbiber
 
4 yemek kaşığı susam, bölünmüş
 
3 su bardağı su veya tavuk suyu
 
 
200 derecede fırınınızı ısıtmaya başlayın. Sığ bir tepsi içine kanatları yıkayıp yerleştirin. Bir kase içine soya sosu, zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber, susamı iyice karıştırın. Kanatların üzerine eşit dağılacak şekilde fırça ile sürün. Tekrar sosun üzerine susam serpin. 40-45 dakika altın-kahverengi renk alana dek tavuk kanatlarını pişirin.
 
 
 
  
 |