| 
 
 
 | 
Soya Soslu Ballı Kızarmış Tavuk Bagetler | 
  | 
kristal avize 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135054 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018 
866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kişi sayısına göre tavuk baget
 
Soya sosu
 
Bal
 
İsteğe göre havuç
 
Bir kutu mısır
 
 
Tavuk bagetlerimizi kişi sayısına göre belirleyip yıkıyalım. Sonra borcam içerisine yerleştirip bir baget üzerine iki yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı bal gibi bir miktar ile hepsini soya sosu ve bal ile harmanlayalım. 180 derecede önceden ısıttığımız fırına verelim. Havuç garnitürlerimiz için havuçlarımızı verev şeklinde kesip bir tavada sıvıyağımızı kızdıralım. İçersinde ince ince kestiğimiz havuçları kızartalım. Havuçların iyice kızarmasına az bir zaman kala üzerlerine balda gezdirip biraz daha kızartalım. Renkleri iyice turuncu olunca yağdan alalım. Servis tabağımıza önce mısırları serpip üzerlerine tavuk bagetlerimizi yerleştirip havuç garnitürümüz ile süsleyelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |